Как да си направим саморъчно шпионски джаджи: подслушвател


Спомняте ли си детството, когато имаше толкова много кръжоци по различни дисциплини, когато правехте самолетчета, някакви схеми или пък играчки? Днес може да се възползвате от уменията си, особено, ако все още се интересувате от електроника, например. Ако имате нужда да научите нещо, нещо тайно, което са скрили от вас, но нямате възможност да си закупите някои от множеството шпионски джаджи, които сте виждали в интернет в различните специализирани магазини, може да станете малко по-изобретателни и да се научите сами да си правите такива устройства. Например съвсем спокойно може да си сглобите подслушвателно устройство. Ще ви трябва само една схема и малко елементи, които обаче може да намерите във всеки един специализиран магазин за електроника.

Няколко транзисторчета например, като BF173, който е на скромната цена от 20 стотинки, а изводите са закачени на схемата, както следва: БКЕМ /база, колектор, емитер, маса/. След което ще ви трябват и малко кондензатори, които ще трябва да запоите за платката.
После си взимате и микрофон и го запоявате също на платката. Така получен подслушвателя, може да излъчва на честота между 88-108 MHz. Освен това имате възможност да ловите разговорите на хората в обхват до 100 метра, но все пак много зависи и от това дали няма и прегради.

Ако не ви се занимава с всичкото това купуване на различни елементчета, запояване и т.н., може да си закупите целият комплект, който може да намерите в магазинчетата за електроника и стават за всеки ентусиаст, който иска да си направи шпионски джаджи, или пък му предстои държавен изпит. 

Във всеки случай, може да не ви свърши голяма работа това самоделно устройство, но със сигурност имате възможност да научите нещо, което крият от вас, все пак 100 метра не са малко, тайни могат да се кажат и на по-близко без да ги чуете. 

Така че може да си поиграете и да запоите няколко елемента, след което с гордост да изпробвате вашето ново техническо чудо, саморъчно направено, от арсенала на различните шпионски джаджи.

0 Response to "Как да си направим саморъчно шпионски джаджи: подслушвател"

Post a Comment