Какво се има предвид под израза “шпионски джаджи”?

Прочитайки фразата първоначално си помислих за нещо много по-различно от устройствата, за които всички знаем. Но се оказа, че под шпионски джаджи се имат предвид всички онези малки или средно големи джаджи, които се използват за наблюдение, подслушване или проследяване на човек. Това са например скритите камерите, вградени в най-различни предмети – химикалки, шапки, очила, игли за вратовръзки, лампи, компютърна мишка, камера за компютър и много други.


Човешкото въображение практически не знае граници, а пък когато имат нужда от нещо за следене, стават още по-изобретателни. Към шпионските джаджи може да се причислят и микрофоните или записващите устройства, които също са много малки и могат да се закачат на блуза, на ревера на сакото, на шапката, на чантата и т.н. Техният плюс е техният мини размер, така че практически могат да се скрият навсякъде, особено, ако са маскирани под формата на злободневен предмет.

За какво може да се използват шпионските джаджи? Употребата им е широко спектърна – както в помощ на полицейските инспектори, така и в помощ на някоя ядосана съпруга, или измамен съпруг, дори и за следене на детето. На всекиму според нуждите. Няма забрана за притежание на такива устройства, както е при оръжията например, така че всеки би могъл да си закупи такава шпионска джаджа от електронен магазин. Но все пак цените започват от 80-90 лв нагоре, така че трябва наистина да имате спешна нужда от нея или да сте богати наследници, за които тези пари са джобни.

Ами общо- взето това е обяснението на въпроса: Какво са шпионските джаджи – малки високо технологични проследяващи устройства, които сякаш са излезли от филм за Джеймс Бонд, но всъщност може да ги притежава и да работи лесно с тях, всяка една домакиня. И програмист, и дете, и бавачката, и бабата и т.н. Така, че ако се нуждаете от помощ в разследване, няма нужда да плащате луди пари за частен детектив – мини камерата с иглата за вратовръзка ще свърши същата работа.

0 Response to "Какво се има предвид под израза “шпионски джаджи”?"

Post a Comment