Революция в наблюдението - шпионските джаджи

Дори в малка страна като нашата хората започнаха да взимат драконови мерки що се отнася до престъпността – престъпниците станаха нагли и вече няма нещо, което да ги уплаши. Освен може би затвора и то що се отнася до дребните рибки, но това е друга тема. И все пак, макар и понякога системата ни да е малко на принципа “Онче, бонче..”, то мерките за сигурност дават добри резултати, постоянно се множат случаите на заловени престъпни групи, някои от които вече са и осъдени по бързата процедура. А и съществуват редица частни охранителни фирми, които ефективно защитават своите клиенти.


Ето защо една добре изградена система от уреди за наблюдение на определен район, както и за запис на видео и аудио, би свършила чудесна работа. Най-малкото ще имате доказателство кой е бил човека, който ви е нападнал, проникнал е във вашата собственост и си е присвоил нещо, което ви принадлежи. Ето защо може да разгледате в интернет какви са опциите, с които разполагате. Заради напредването, буквално със светлинни години, на техниката, вече могат да се намерят невероятни шпионски джаджи, които успешно може да се ползват и за охрана на дома, офиса, магазина, заведението.

Най-голям дял в шпионската и охранителна индустрия имат скритите камери. Сега те вече могат да се намерят под всякакъв вид, размер и с все повече увеличаващи се функции за сметка на размерите. Има камери със стандартна големина, които се ползват за наблюдение на даден обект, като служи за контрол на служителите и/или клиентите, има и такива, които са с размерите на главичка на кърфица, но по нищо не остъпващи по качество на картината и звука. Дори повечето от тях, като едни истински подобрения, записват картина с кристално качество и ясен, силен звук.

Разбира се тези шпионски джаджи могат да се ползват и за други цели, като шпиониране приятел, приятелка, дете или друг човек.

Друг вид шпионска джаджа е проследяващия софтуер, както и този, който превръща GSM-а ви в подслушвателно устройство. Да не говорим, че все още съществуват видовете шпионски джаджи познати като“бръмбарите” от старото време, в което биваха поставяни в телефонните слушалки на домашните телефони. Съществуват и заглушителите, които не позволяват пък на шпионския софтуер да влияе на телефона ви, в някакъв радиус. И те се предлагат под различна форма – цигарена кутия, уокмен или mp3 плеър и др.

Като цяло, колкото повече човешкото общество се развива, толкова повече човешките страсти добиват низки и престъпни помисли, което налага обезателно някакъв вид защита. Тя не е нито излишна, нито прекалено скъпа, затова, ако притежавате нещо ценно или просто искате да проведете малко проучване не се колебайте да се снабдите с някоя или повече от посочените шпионски джаджи.

0 Response to "Революция в наблюдението - шпионските джаджи"

Post a Comment