Шпионските джаджи в ръкава на мистър Бонд

Кой не е чувал за удивителната личност на великият агент 007 и неговите постижения? Кой не знае прословутата фраза, произнесена с дълбок глас – Името ми е Бонд, Джеймс Бонд? Джеймс Бонд или още известен като агент 007 е герой от романи и по-късно филмираните им версии, който е таен агент на британските специални служби. Създател на удивителния образ е английския писател Йън Флеминг, който издава първият роман за супер-шпионина през далечната 1953 година. Филмите за Джеймс Бонд са станали почти като сага през годините на неговото съществуване – “Златният пръст”, “Шпионинът, който ме обичаше”, “Златното око”, “Винаги ще има утре” и много, много други. Началото на сагата е сложено през 1962 година, а последният филм излиза през недалечната 2008 година – “Спектър на утехата”, като дори се очаква още една серия от поредицата през идната година.


През годините от 1962 година, та чак до днес, актьорите изиграли дръзкия таен агент и невероятен /според създателите и режисьорите/ любовник, са все високи, загадъчни и красиви мъже, които са съхранили през годините неговата полу-тъмна, полу-честна същност.

Шестима актьори са изиграли Джеймс Бонд досега – неостаряващия Шон Конъри, Джордж Лейзънби, Роджър Мур, Тимоти Долтън, Пиърс Броснан и Даниел Крейг.
И както с годините са се сменяли личностите на героя, така са евоюлирали и оръжията и специалните устройства, които използва агента за разрешаване на случая и проникване навсякъде. Шпионските джаджи са първото нещо, което се променя, може да се каже и, че това са нещата, заради които всяко момче гледа филмите за Джеймс Бонд. Сигурно много хора са се чудели защо не е възможно да се създадат такива джаджи и в реалния живот, които биха помогнали толкова много в борбата срещу престъпността. Мисля, че този въпрос вече е излишен.

С напредването на технологиите в различни области, напредъка засегна и всички устройства за наблюдение или шпионски джаджи. С тяхна помощ, почти като във филм за Джеймс Бонд престъпността може да бъде контролирана. Вече може да се намерят такива устройства, като скрити камери, вградени в различни предмети, мини записващи устройства, които са с големината на копче за ръкавели, устройство за проследяване на автомобил и човек и др.

Някои от тях са толкова зарибяващи, че даже и да нямате истинска нужда от тях, пак ви се иска да ги притежавате.

Ако пък имате достатъчно ценни неща в дома си, като техника, бижута и малко пари дори, една такава мини камера, скрита на място, на което не може да се забележи с просто око, но пък снимаща целия периметър, е много полезна джаджа, която би помогнала в залавянето на евентуален крадец. Все пак кражбите доста се увеличиха в последно време, особено в тези времена на тежка финансова криза. Заради способността си да записват всичко каквото става в къщата и да пазят записите дълго време във видео рекордери, тези камери са идеални за установяване на доказателства срещу даден човек, който е влязъл в дома ви и е присвоил нещо ваше. Благодарение на размера си, мини камерата не е била видяна от натрапника, който необезпокояван е преровил всичките ви шкафове и си е излязъл с пълни джобове. Да не говорим, че така може да хванете и някой близък, който е открадна някоя вещ, особено, ако има застраховка кражба, за да получи после парите от застраховката.

Та така, това са в общи линии нещата, които Джеймс Бонд, а днес и вие, можете да извадите от ръкава си. Само по-внимателно с употребата им, за да не запишете нещо, което би ви подтикнало към съпруже-убийство или най-малкото лична разправа.

0 Response to "Шпионските джаджи в ръкава на мистър Бонд"

Post a Comment