Новият умен часовник на Гугъл излиза през лятото

Още през лятото на 2013 година можем да станем свидетели на новия продукт, от физическо естество, на Google. Според източници, онлайн гиганта доста е напреднал в създаването на своя "умен" часовник, че може да се очаква неговото официално пускане през лятото още.

На този етап, смартфона-ръчен часовник е известен с името Google Watch. Предполага се, че „часовникът” ще допълни функциите на смартфона.

Гугъл не са първата компания, която разработва такива устройства. Преди тях се нареждат Apple, Samsung и други компании. Нишата е перспективна и по всичко личи, че тя ще стане нова арена на конкуренция между големите брандове. Предварителни данни говорят, че новото устройство ще може да се използва заедно със смартфона X Phone, първите информации за който се появиха в края на миналата година.

Google е подала заявка за патент на часовник два екрана – единият на панти, със сензорен интерфейс и вградена камера. Очаква се компанията да разкрие подробности за футуристичния си проект на конференцията за разработчици Google I/O през май тази година.

0 Response to "Новият умен часовник на Гугъл излиза през лятото"

Post a Comment