Удобни шпионски джаджи: джобна камера


Тази джобна камера е част от многото практични и невероятни шпионски джаджи, които могат да ви доставят нужната ви информация по всяко време и за всеки човек, за който искате да научите нещо ценно и много важно.

Тя прилича на обикновена химикалка, което ви дава предимство при евентуално заснимане на доказателства за даден човек. Или пък разговор с вас и после предоставен на трети човек.

Видеозаписа се прави в AVI формат с две резолюции 640х480 или 320х240 пиксела. След тяхната направа, те се съхраняват върху допълнителна памет, която обаче не е включена в комплекта. Всички шпионски джаджи ви дават възможност да записвате своята информация на допълнителна памет. В случаят тази е microSD карта с възможност за надграждане до най-много 32 GB. След това могат да бъдат прехвърляни на Вашия компютър без да инсталирате драйвери. Камерата се разпознава автоматично от операционната система след включването в компютъра. Вградената презареждаема литиево-йонна батерия позволява около три часа непрекъснат запис. Размери 133х23х14 мм.

Полезни шпионски джаджи - аларма срещу загубени вещи


Много от различните видове шпионски джаджи не са просто поредната гъзария, която няма нужда да се притежава. Някои са полезни в нашето забързано ежедневие и биха ни били от голяма полза. Като тази аларма за загубени вещи. Ако например си забравите чантата в кафето и по навик тръгнете без нея, то устройството започва да пищи.

Това е аларма, която се състои от две части – приемник и предавател. Случи ли се предавателя се отдалечи на определено разстояние, приемника започва да издава алармени сигнали.

Което го прави идеалната шпионска джаджа за контрол над малки деца, домашни любимци и различни ваши важни вещи, когато се намирате в обществени транспорт или заведение, например, където се навъртат джебчии и разни други злосторници.

С помощта на потенциометър можете да зададете разстоянието, над което да се задейства алармата в рамките от 1 до 20 м.

Характеристики:

Предавател:
Размери - 44 х 28 х 8 mm
Захранване - една батерия тип CR 2032( 3V )

Приемник:
Размери - 460 х 36 х 15 mm
Захранване - една батерия ААА (1.5V)

Закачалка-камера – интересна и практична шпионска джаджа. Принцип на работа


Това е уникална шпионска джаджа, която разполага със следните технически характеристики, правещи я полезна и много практична:

  1. Изработен в изчистени линии и елегантен дизайн, който позволява вписването й във всеки дом или офис.
  2. Поддържа AVI формат.
  3. Може да снима висококачествени снимки в нискоосветено пространство.
  4. Резолюцията на видео записа е 1280х960 пиксела и 30 кадъра в секунда.
  5. Интерфейс USB 1.1
  6. Поддържа T-flash карти памет с капацитет до 16 GB
  7. Вградена литиево-йонна презареждаема батерия, която позволява непрекъснат запис до повече от 90 минути.

Инструкции операции:
Можете да заредите тази шпионска джаджа по два начина – чрез USB-то и чрез адаптера в комплекта. За да включите вашето устройство ще трябва първо да поставите TF картата си памет в слота.
След това натиснете вкл./изкл. ключа и го поставете на вкл., натиснете бутона и след като видите четири дълги зелени примигвания, значи устройството се намира в режим на готовност за работа. За да започнете да правите снимки в ръчен режим, натиснете еднократно същият бутон. Устройството прави снимка и записва файла в картата.

Невероятната шпионска джаджа може да снима и посредством детектор за движение. За да зададете този режим на работа, сложете първо картата в слота, а после натиснете вкл./изкл. ключа и го поставете на вкл., натиснете бутона и след като видите четири дълги зелени примигвания, значи устройството се намира в режим на готовност за работа. Продължително два пъти натискане на бутона стартира режима детектор на движение, в който щом камерата засече движение стартира видео запис. На всеки пет минути текущият видео запис се съхранява автоматично.

Изключване: Когато искате да изключите камерата, в състояние Пауза, и ключе вкл/изкл на позиция ON, натиснете функционалния бутон продължително време, докато индикатора угасне и устройството спре.

Камерата-закачалка може да се самоизключи при някои специални ситуации, за да запази захранването си:
-         когато правите видео или снимка, но устройството няма достатъчно захранване, след като съхрани записи, се изключва автоматично само;
-         когато паметта не е достатъчна, за да съхрани правената в момента снимка или видео, след като индикатора изгасне, се изключва и самото устройство.

Десетте най-хитри вида шпионски джаджи, създавани някога – IV


3. Камера-гълъб
Преди ерата на въздушната фотография снимки от въздуха пак са се правели, но не с какво да е, а с…гълъби. Един подобен екземпляр от древните шпионски джаджи е именно този гълъб, който естествено не е истински, заради изложбата, но по принцип камери са се прикрепяли на истински птици и са се нагласяли на автоматична снимка, която да бъде заснете, когато птицата лети над вражеската територия. Преди ерата на фотографията, птиците са разнасяли и важни съобщения. За снимки са се използвали през 50-те години на миналия век и заради своята голяма успеваемост, са били награждавани с медали за храброст.

2. Бръмбър-дънер на дърво
Тази шпионска джаджа е била използвана, за да се предават съобщения, посредством сигнал от вражеската територия на втора страна, и основно се е използвал през Студената война. Тогава в гориста местност близо до Москва, това чудо на тогавашната техника е било разположено и е предавало сигнал на американските сили. Захранвало се е директно от слънцето, което минимизира риска, точно в ключов момент захранването на батерия да свърши.

  1. Кучешко ако предавател
И първото място е за…кучешко ако. Да, точно така. Поне така изглежда. Защото разбира се това отново е шпионска джаджа, в която можело да се предават тайни съобщения без опасност вражеската страна да ги разкрие. Все пак кой би се ровил в…, та дори и от това да зависи националната сигурност?