Боя за коса, умело прикриващи ви изкуствени бради и мустаци – част от многото шпионски джаджи


Освен многото и най-различни електронни джаджи, в много шпионски магазини може да намерите чудесни методи за прикриване и промяна на външния ви вид. А това също са шпионски джаджи. Като например една професионална боя за коса, която само ще покрие косите ви с друг цвят – бял, сив, кафяв или черен, но няма да я промени за постоянно. След като приключи проучването ви, ще може да я отмиете само с топла вода и шампоан.

Други шпионски джаджи са изкуствените мустаци и бради, които са изработени от съвсем истинска коса. С тях половината ви лице изчезва и така трудно биха ви разпознали. За да може да ги поставите ще ви трябва специален разтвор, който залепя косите към лицето без да предизвиква сърбеж или алергии, а също така и разтвор, който да отлепи от лицето мустаците и брадата.

Шпионски джаджи: Ръчен скенер за секретна мисия

Част от многото шпионски джаджи е един портативен ръчен скенер, който можете да носите винаги с Вас. С негова помощ ще можете да снимате всичко, което ви трябва и което не можете да занесете на ксерокс точно в този момент - документи, снимки, списания и всякакви други печатни и рекламни материали да ги съхранявате върху micro SD карта.

Този вид шпионски джаджи са много удобни и разполагат с дисплей, на който ясно се вижда режима в който работи. Може да сканира цветно или черно-бели и с резолюция 300 или 600 DPI. Освен това има индикация за успешно сканиране или грешка при сканирането.
Всеки един сканиран документ се записват в JPEG формат върху micro SD карта (която не е включена в комплекта) с максимален капацитет от 32GB.
С бутона FORMAT можете бързо и лесно да форматирате картата, без да я поставяте в компютър. Работи с две батерии AA 1.5V.

Шпионски джаджи: Keylogger - PS2

Кейлогерът е малко устройство, което се включва в USB порта на компютъра, и чиято функция е да запише кои точно клавиши са били натиснати. Този вид шпионски джаджи са много полезни, когато искате да разберете с кого и какво си е писало гаджето или пък, ако искате да разбиете нечия парола.

Малкото устройство се поддържа от всички познати операционни системи, като има капацитет на вградената памет, който капацитет е 2 МВ, а в брой клавиши това прави запис общо на над 500 000 клавиша.

Хитрите шпионски джаджи нямат нужда от инсталирането на допълнителен софтуер.
Достъпът и управлението на устройството се осъществява с помощта на текстов редактор, като например, wordpad, notepad и т.н.

Бебефон куче


За да наблюдавате вашето дете дори когато спи, може би трябва да се снабдите с една от многото шпионски джаджи, а именно – бебефон куче. Това устройство, освен, че ви позволява да чувате какво става, ви дава възможност и да гледате в реално време. Освен това камерата е скрита удобно в плюшено куче, което например е идеалната шпионска камера за бавачката, която сте наели от този месец. Така ще може да тествате нейната лоялност и дали се справя добре с детето и неговото гледане, дали не го тормози. 

Безжичната камера, която е скрита в този вид шпионски джаджи излъчва на един от следните канали CH1 - 2.414GHz, CH2 - 2.432GHz, CH3 - 2.450GHz, CH4 - 2.468GHz, като канала е фиксиран и не може да бъде променян. 

Сигнала, който се предава от камерата може да се следи на 1.8 инчов дисплей или да включите приемника към телевизора си, с включения в комплекта кабел. Камерата се захранва с 9 V DC адаптер. Приемника е снабден с презареждаема литиево-йонна батерия.

Как да си направим саморъчно шпионски джаджи: подслушвател


Спомняте ли си детството, когато имаше толкова много кръжоци по различни дисциплини, когато правехте самолетчета, някакви схеми или пък играчки? Днес може да се възползвате от уменията си, особено, ако все още се интересувате от електроника, например. Ако имате нужда да научите нещо, нещо тайно, което са скрили от вас, но нямате възможност да си закупите някои от множеството шпионски джаджи, които сте виждали в интернет в различните специализирани магазини, може да станете малко по-изобретателни и да се научите сами да си правите такива устройства. Например съвсем спокойно може да си сглобите подслушвателно устройство. Ще ви трябва само една схема и малко елементи, които обаче може да намерите във всеки един специализиран магазин за електроника.

Няколко транзисторчета например, като BF173, който е на скромната цена от 20 стотинки, а изводите са закачени на схемата, както следва: БКЕМ /база, колектор, емитер, маса/. След което ще ви трябват и малко кондензатори, които ще трябва да запоите за платката.
После си взимате и микрофон и го запоявате също на платката. Така получен подслушвателя, може да излъчва на честота между 88-108 MHz. Освен това имате възможност да ловите разговорите на хората в обхват до 100 метра, но все пак много зависи и от това дали няма и прегради.

Ако не ви се занимава с всичкото това купуване на различни елементчета, запояване и т.н., може да си закупите целият комплект, който може да намерите в магазинчетата за електроника и стават за всеки ентусиаст, който иска да си направи шпионски джаджи, или пък му предстои държавен изпит. 

Във всеки случай, може да не ви свърши голяма работа това самоделно устройство, но със сигурност имате възможност да научите нещо, което крият от вас, все пак 100 метра не са малко, тайни могат да се кажат и на по-близко без да ги чуете. 

Така че може да си поиграете и да запоите няколко елемента, след което с гордост да изпробвате вашето ново техническо чудо, саморъчно направено, от арсенала на различните шпионски джаджи.